Pozvání na blížící se akce

O prázdninách herna ještě odpočívá a akce se konají v naší komunitní otevřené zahradě ZaHrátka, kterou naleznete u řeky poblíž ulice M.Kudeříkové, mapka k nahlédnutí zde.

!POZOR! K ZaHrátce nelze dojet autem, není zde prostor pro parkování. Pokud přesto musíte přijet autem, parkujte na ulici M.Kudeříkové. Děkujeme za pochopení! 

Print Email

Příměstské tábory 2023 v ZaHrátce

 

Hledáte pro děti místo, kde budou venku blízko přírodě, s kamarády, radovat se a užívat léta? Nabízíme příměstské tábory v ZaHrátce - venkovním pracovišti MC Oříšek.

 
Příměstský tábor probíhá od pondělí do pátku vždy od 8:30 (příchod 8:00-8:30) do 15:30 (odchod 15:30-16:00)
v prostorách ZaHrátky (mapa). K dispozici je zázemí v maringotce, krytá terasa, suché WC a celý prostor zahrady. Každý den budeme vyrážet na průzkumy okolí a jeden den v týdnu vyrazíme na větší výlet i mimo Veverskou Bítýšku.
 
Děti si na příměstském táboře zažijí pobyt v přírodě ve skupině vrstevníků, získají nové zkušenosti, zážitky, navážou nová přátelství. Může být i prvním krokem k samostatnosti a seznámením se s prostory lesního klubu.
 
Termíny
24.-28.7.2023 Mistří živlů - tábor pro děti od 5 do 9 let
14.-18.8.2023 Pohádkozem - tábor pro děti od 3 do 7 let
 
Cena příměstského tábora činí 2500,-
- zahrnuje lektorné
- pitný režim 
- materiál na aktivity
 
Stravování
Cena tábora nezahrnuje stravování. Každé dítě si nosí vlastní dopolední i odpolední svačinu. Oběd lze zajistit za 70kč/den z Hospůdky U Václava nebo si nosit vlastní.
 
Přihlašování
V případě zájmu o příměstský tábor je potřeba vyplnit přihlášku. Přihláška je závazná, tábor je nutné zaplatit do 31.5.2023
Bližší informace Vám zašleme po přihlášení emailem.
 
V případě zájmu o bližší informace nás neváhejte kontaktovat na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. nebo telefonicky Veronika Snížková 702035036

Print Email

Green SWAP v ZaHrátce

Zahrátka je venkovním pracovištěm Oříšku, prostorem pro Lesní klub ZaHrátka a od 13.května 2023 také místem pro setkávání široké komunity nejen Veverské Bítýšky. Naleznete nás u řeky poblíž ulice M.Kudeříkové, mapka k nahlédnutí zde.

!POZOR! K ZaHrátce nelze dojet autem, není zde prostor pro parkování. Pokud přesto musíte přijet autem, parkujte na ulici M.Kudeříkové. Děkujeme za pochopení! 

Print Email

OPEN ZaHrátka

Při příležitosti 15. výročí založení Mateřského centra Oříšek vás zveme na otevření ZaHrátky veřejnosti!
Zahrátka je venkovním pracovištěm Oříšku, prostorem pro Lesní klub ZaHrátka a od 13.května 2023 také místem pro setkávání široké komunity nejen Veverské Bítýšky. Naleznete nás u řeky poblíž ulice M.Kudeříkové, mapka k nahlédnutí zde.
ZaHrátka je místo, které vzniká díky vám a pro vás! Na jejím vzniku se podílelo a stále podílí mnoho rodin, mnoho z vás, přijďte to spolu s námi oslavit a užít si, že prostor "rozkvetl". Velké díky patří všem dárcům a podporovatelům jako je Nadace Via, Jihomoravský kraj a naše Město Veverská Bítýška.
Program:
14:30 otevření prostor
15:00 slavnostní zahájení
15:30 divadlo pro děti
17:30 posezení u ohně
Piknik - občerstvení - grilování - aktivity pro děti - představení vize
Pojďte si užít spolu s námi!
K dispozici krytá terasa se zázemím v maringotce, suché wc, pískoviště a venkovní kuchyňka pro děti, krása nových stromků, keřů a rostlin, velká zahrada pro aktivní vyžití i odpočinek.
!POZOR! K ZaHrátce nelze dojet autem, není zde prostor pro parkování. Pokud přesto musíte přijet autem, parkujte na ulici M.Kudeříkové. Děkujeme za pochopení! 

Print Email

Kurz CITLIVÝ ŘEZ OVOCNÝCH STROMŮ

Chcete se naučit ořezávat ovocné stromy, aby se jim lépe dařilo, a aby dostatečně plodili? Přijďte na kurz s Potulným sadařem Dominikem Grohmannem.

 Kurz se uskuteční v sobotu 21.1.2023 od 9 do 16h

v obecním sadu ve Veverské Bítýšce 

Rádi bychom, aby náš obecní sad vzkvétal a byl místem, kam mohou a chtějí občané rádi chodit. Chceme, aby byl bezpečný a udržovaný. Spojili jsme tedy příjemné s užitečným. V rámci kurzu, kde se účastníci naučí novým dovednostem i díky praktické části ošetříme pod odborným dohledem vzrostlé stromy.

 Bližší informace:

Máte nově vysazené stromy, které nerostou, nebo staré jabloně a hrušně, které raději neřežete, abyste nenadělali více škody než užitku? Lámete si hlavu, jak stromy ořezat, aby se jim lépe dařilo a zároveň dostatečně plodily? Nebo ovocné stromy už řežete, ale nejste si jisti, zda to děláte správně?

Kurz citlivého řezu odpoví na všechny vaše záludné otázky o ovocných stromech!

Co můžete očekávat?

  • část teoretickou i praktickou ukázku
  • budete vědět, jak zapěstovat korunu u mladých stromků

  • pochopíte principy řezu u dospělých a starých ovocných stromů

  • seznámíte se s technikou správného řezu

  • dozvíte se, kdy je vhodný termín pro řez

  • a mnoho dalšího…

Během kurzu se dotkneme i témat jako staré a krajové odrůdy, extenzivní x intenzivní ovocnářství, výsadba ovocných stromů, potřebné nářadí pro péči o stromy apod.

Cena kurzu:

Cenu kurzu si můžete stanovit sami podle toho, zda chcete jen kurz absolvovat nebo v rámci kurzu chcete přispět i na výsadbu stromů a keřů ve vznikající otevřené zahradě ZaHrátka

990Kč základní cena kurzu

1290Kč základní cena kurzu + příspěvek na výsadbu keřů v ZaHrátka - otevřená zahrada a lesní klub

1590Kč základní cena kurzu + příspěvek na výsadbu keřů a stromů v ZaHrátka - otevřená zahrada a lesní klub

 

Přihlašování na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Místo na kurzu Vám budeme držet až po zaplacení ceny kurzu.

 

Print Email

Konec roku 2022

Ve čtvrtek 22.12.2022 proběhnou poslední aktivity MC Oříšek v tomto roce. Od 23.12 do 2.1.2023 máme zavřeno.

Těšíme se na Vás opět v novém roce od úterý 3.1.2023

Print Email